مهلت ثبتنام در مسابقه تحلیل دادههای نسل جدید توالییابی(NGS) تا 7 تیر ماه تمدید [...]
The Innovation Challenge Increases Vitality D3 Thermal Stability in Edible Oils
نام سرمایه گذار:
تاریخ انتشار :
مکان:
مقدار:
معماری:
درباره پروژه
[circular_countdown settings_id=’26’]
چالش نوآوری افزایش پایداری حرارتی ویتامین D3 در روغنهای مایع خوراکی
ویتامین D یکی از موثرترین گروه ویتامینها در حفظ سلامت بدن است. منبع اصلی تأمین این ویتامین در انسان، تابش پرتو فرابنفش به پوست است که بـه دلیـل اثـرات مضر پرتو فرابنفش، با آسیبهایی همراه است. ویتـامین D در منـابع حیوانی نظیر تخم مرغ، شیر، کره و روغن کبد ماهی نیز یافت میشود، اما منابع غذایی گیاهی از نظر ویتامین D فقیر محسوب میشوند و به سبب محلولبودن در چربی، این ویتامین در مواد غذاییکمچرب و بدون چربی نیز وجود ندارد. یکی از راهکارهای غلبه بر این مشکل، غنیسازی مواد غذایی اصلی و پرمصرف نظیر روغنها با این ویتامین است، اما چالش اصلی این فرآیند، ناپایداری ویتامینها در دماهای بالاتر از دمای محیط است.
از این رو ما در ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بنا به درخواست «شرکت فرآوردههای روغنی ایران» (فریکو) به عنوان یکی از تولیدکنندگان نام آشنای روغن خوراکی در کشور با نام تجاری «نینا» به دنبال راهکارهایی عملیاتی برای «افزایش پایداری حرارتی ویتامین D3 در روغنهای مایع خوراکی» با تکیه بر فناوری نانو هستیم. کلیه علاقمندان میتوانند به طور رایگان در این چالش نوآوری شرکت کنند و از تسهیلات حمایتی طی مرحله دوم و جایزه نقدی ۲۰۰ میلیون ریالی برای برنده نهایی چالش بهرهمند شوند که به طور مشترک توسط ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و شرکت فریکو پرداخت میشود. همچنین برگزیدگان مرحله دوم چالش برای توسعه فناوری و تجاریسازی آن تا مرحله تولید انبوه، فرصت همکاری با شرکت فریکو را خواهند داشت. اگر ایدهای در ذهن دارید، همین حالا دست به کار شوید …
موضوعات محوری و ملاحظات
ملاحظات فنی این چالش به شرح زیر است:
- ویتامینهای افزودهشده به فرمولاسیون روغن خوراکی گیاهی باید در فرآورده نهایی پایدار باشد و تهنشین نشود.
- مدت پایداری ویتامینها در محصول نهایی حداقل 12 ماه باشد.
- ویتامینها در محصول نهایی در دماهای بالا (تا حدود 150 درجه سانتیگراد) پایدار باشد.
- غلظت ویتامین D3 پایدار در روغن بین IU20 تا IU40 در هر واحد روغن (14 گرم) باشد.
- مواد مصرفی پایدارکننده ویتامینها در روغن گرید غذایی داشته و قابل خوردن باشد.
- مواد مصرفی مورد نیاز جهت دسترسی به نوآوری پیشنهادشده به راحتی قابل تامین باشند.
- تغییرات حاصل از نوآوری از لحاظ قیمت مقرون به صرفه باشد.
مساله محوری این چالش، ارائه راهکاری اقتصادی و قابل تجاریسازی برای افزایش پایداری ویتامین D3 در روغنهای مایع خوراکی در برابر حرارت بر پایه فناوری نانو است.
زمانبندی مراحل
آذرماه 97
معرفی برنده نهایی
در پایان مرحله دوم جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکتکننده توسط هیات داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی میشود.
آبانماه 97
ساخت نمونه اولیه
برگزیدگان مرحله نخست، دو ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود را طی مرحله دوم ارائه نمایند.
مردادماه 97
ارزیابی طرحها
در پایان مرحله اول طرحهای دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکتکنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) جهت ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد.
9 مردادماه 97
ثبت طرح
در این مرحله، شرکتکنندگان میبایست حداکثر تا 9 مردادماه، طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آنها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت نمایند.
جوایز
حامی این چالش
اخبار مرتبط
با حضور مدیرعامل شرکت کویرتایر و مدیر کارگروه صنعت و بازار ستاد نانو، مراسم تقدیر [...]
چهاردهمین چالش نوآوری نانو با همکاری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و با حمایت شرکت [...]
مرکز راهبردی فناوریهای همگرا با همکاری ستاد توسعه زیست فناوری برگزار میکند. [...]