رقابت 41 طرح فناورانه در چالش بهبود خواص مهندسی کامپوزیت های پلیمری با استفاده از فناوری نانو

رقابت 41 طرح فناورانه در چالش بهبود خواص مهندسی کامپوزیت های پلیمری با استفاده از فناوری نانو

با اتمام مهلت ثبت‌نام در سیزدهمین چالش فناوری نانو، فرآیند ارزیابی طرح‌های دریافتی آغاز شد.

رقابت 41 طرح فناورانه در چالش بهبود خواص مهندسی کامپوزیت ­های پلیمری با استفاده از فناوری نانو

سیزدهمین چالش فناوری نانو با عنوان «بهبود خواص مهندسی کامپوزیت­های پلیمری با استفاده از فناوری نانو» از سوی ستاد توسعه فناوری نانو (nanochallenge.ir) برگزار شد. رویکرد ستاد توسعه فناوری نانو در برگزاری این چالش، ایجاد تحول اساسی در تولید کامپوزیت­های پلیمری با خواص مهندسی بهبودیافته و کاربردی بوده است. لازم به ذکر است که فرآیند ثبت‌نام این چالش از تاریخ 11 آذر‌ماه آغاز و پس از یک دور تمدید به مدت یک هفته، در تاریخ 17دی­ماه پایان یافت.

در حال حاضر کاربرد پلیمرها تنها محدود به حوزه‌های نوظهور و نوین نمی‌شود و در چند دهه اخیر جانشین موادی مانند چوب، فلزات و سایر ترکیبات معدنی در کاربردهای مرسوم‌شان شده‌‌اند. امروزه ساختارهای کامپوزیت پلیمری با فرآیندپذیری و سازگاری بالای خود نقش مهمی در غلبه بر چالش تامین مواد با کارایی بالا در صنایع مختلف ایفا کرده‌اند. همچنین با استفاده از فناوری نانو در صنعت پلیمر و کامپوزیت، چشم‌انداز بسیار روشنی در این حوزه ترسیم شده‌ است. در میان انواع نانوکامپوزیت‌های پایه سرامیکی، پایه فلزی و پایه پلیمری، هم‌اکنون بیشترین توجه معطوف به پایه پلیمری‌هاست. همچنین تقویت‌کننده‌های نانوکامپوزیت‌ها برخلاف تقویت‌کننده‌های مرسوم خواصی مکانیکی مانند استحکام کششی، استحکام تسلیم و مدول یانگ به طور چشمگیری افزایش می‌یابد.

در این راستا و با استفاده از ظرفیت‌های موجود در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و سایر مراکز تحقیقاتی و پژوهشی کشور، این مساله با حمایت و پشتیبانی ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قالب یک رقابت فناورانه با عنوان «چالش بهبود خواص مهندسی کامپوزیت­های پلیمری با استفاده از فناوری نانو» به فراخوان گذاشته شد.

در طول زمان ثبت نام این چالش، 41 طرح مفهومی از سوی محققان و فناوران دریافت شد که بیش از 70 درصد از این تعداد دارای نمونه اولیه‌ای‌ از طرح خود بودند. لازم به ذکر است بیش از 50 درصد طرح‌های دریافتی در قالب گروهی در این رقابت ثبت‌نام شده است که در میان آن‌ها 9 شرکت نیز حضور دارد. در ادامه نیز اینفوگرافی از طرح‌ها و شرکت‌کنندگان این چالش ارائه شده است.

اینفوگراف طرح‌ها و شرکت‌کنندگان سیزدهمین چالش فناوری نانو

همان‌طور که در اینفوگراف فوق نیز آورده شده است، از نظر رشته تحصیلی، رشته مهندسی پلیمر به عنوان پیشتاز ارسال­کننده­ طرح­های مفهومی و در ادامه بیش‌ترین سهم شرکت‌کنندگان به رشته‌های شیمی و مهندسی مکانیک تخصیص یافته که در مجموع بیش از 50 درصد از کل شرکت‌کنندگان را شامل می‌شوند. همچنین علاوه بر مشارکت 22 تیم دانشجویی، قریب به 20 درصد طرح‌های ثبت­نام شده نیز متعلق به اعضای محترم هیئت‌های علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور است. لازم به ذکر است که حدود 70 درصد از شرکت‌کنندگان در چالش نوآوری با عنوان «بهبود خواص مهندسی کامپوزیت­های پلیمری با استفاده از فناوری نانو» را دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقاطع تحصیلات تکمیلی (دکترا و کارشناسی ارشد) تشکیل می‌دهند.

هم‌اکنون با پایان یافتن مهلت ثبت‌نام، فرآیند ارزیابی طرح‌های دریافتی آغاز گردیده است. شرکت‌کنندگان در این چالش می‌توانند با ورود به سایت سامانه چالش‌های نوآوری و فناوری نانو (nanochallenge.ir) از آخرین وضعیت طرح خود در صفحه کاربری اختصاصی خود مطلع شوند. لازم به ذکر است که نتایج مربوط به هر طرح صرفا از این طریق قابل مشاهده خواهد بود.

مطابق با برنامه‌ریزی و اعلام قبلی صورت گرفته توسط دبیرخانه اجرایی چالش­های نوآوری و فناوری نانو، به منتخبان مرحله اول چالش تسهیلات 50 میلیون ریالی، شامل کمک‌هزینه نقدی و اعتبار استفاده از خدمات و تجهیزات آزمایشگاهی فناوری نانو برای ساخت نمونه آزمایشگاهی و جایزه نقدی ۱۰۰ میلیون ریالی به­همراه تسهیلات تجاری‌سازی برای 3 طرح برگزیده نهایی تعلق خواهد گرفت. همچنین طرح‌های برتر مرحله اول این چالش نوآوری در سومین کنفرانس و نمایشگاه بین‌المللی مستربچ و کامپاندهای پلیمری که بهمن ماه سال جاری برگزار می‌شود، به‌منظور جلب حمایت و سرمایه نزد حامیان و سرمایه‌گذاران بالقوه ارائه و معرفی خواهند شد.

در پایان علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جزئیات مراحل چالش به نشانی (nanochallenge.ir) مراجعه نمایند.

ارسال یک دیدگاه

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.