مهلت ثبتنام در مسابقه تحلیل دادههای نسل جدید توالییابی(NGS) تا 7 تیر ماه تمدید [...]
تولید نانوالیاف با سرعت بالا
نام سرمایه گذار:
تاریخ انتشار :
مکان:
مقدار:
معماری:
درباره پروژه

چالش نوآوری تولید نانوالیاف با سرعت بالا
روش های تولید نانوالیاف فارغ از قطر آنها به چهار گروه اصلی تقسیم بندی می شوند: ترریسی، خشک ریسی، مذاب ریسی و ژل ریسی. این چهار گروه در اعصار مختلف صنعت نساجی و تولید لیف، ابداع و توسعه یافته اند و هر یک دارای مزایای و محدودیت های خاص خود هستند.
بهبود ویژگی های عملکردی الیاف، فناوران صنعتی و محققان را به سمت کاهش قطر الیاف سوق داده است. تولید الیاف میکرومتری و نانومتری در چهار دهه اخیر نتیجه این همگرایی میان صنعت و فناوری است. روش هایی مانند الکتروریسی، کشش، خودآرایی، اکستروژن و نیروریسی از جمله روش های در حال توسعه برای تولید نانوالیاف هستند و برخی در مقیاس صنعتی نیز به کار گرفته می شوند.
یکی از چالش های کلیدی در تولید نانوالیاف دست یافتن به روش هایی برای تولید است که سرعت کافی متناسب با تولید منسوجات صنعتی را داشته باشد. در این راستا، ستاد توسعه فناوری نانو مسابقه ای را تحت عنوان «چالش فناورانه افزایش سرعت تولید نانوالیاف» برگزار می کند.
شرح مساله و ملاحظات
۱- روش تولید: محدودیتی در انتخاب روش تولید وجود ندارد. روش پیشنهادی میتواند از میان روشهای موجود انتخاب شود یا ابداعی باشد.
۲- ماده:در انتخاب جنس نانوالیاف هیچ محدودیتی وجود ندارد. البته شایان ذکر است دردسترس بودن ماده انتخابی ضرورت دارد.
۳- قطر الیاف:حداقل بخشی از الیاف تولیدشده باید قطری کمتر از۱۰۰ نانومترداشته باشد.
۴- شکل الیاف: نانوالیاف تولیدشده میتواند لایهای یا تودهای باشد.
۵- وزن الیاف:وزن نانو الیاف تولیدشده باید حداقل۵ گرم در۱۰۰ سانتیمترمربع(در شکل لایهای) یا ۵ گرم در هر ۱۰۰۰ سانتی متر مکعب (درشکل تودهای) باشد
۶- مدت زمان: نانوالیاف تولیدشده با قید وزنی فوقالذکر باید حداکثر در مدت زمان یک ساعت تولید شود.
مهمترین موارد مورد نظر کمیته داوران قابلیت تجاری سازی طرح پیشنهادی و کیفیت بسته بندی(مواردی از قبیل استحکام، شفافیت، ضخامت و … ) می باشد.

یکی از اصلیترین نقاط ضعف در تولید نانوالیاف پایین بودن سرعت تولید در روشهای موجود است. با توجه به فرضیات و ویژگیهای عملکردی مطرح شده ذیل، راهحل(یا راه حلهایی) را برای رسیدن به نرخ تولید ذکر شده ارائه نمایید.

در مسئله دوم، هدف افزایش نرخ تولید در روش الکتروریسی است. با توجه به فرضیات و ویژگیهای مطرح شده ذیل، راهحل(یا راه حلهایی) را برای رسیدن به مقصود مسئله ارائه کنید.
زمانبندی مراحل
1 آبان
ارزیابی نهایی و معرفی طرح برتر
در این تاریخ طرح های تکمیلی نوآوران توسط کمیته فنی چالش مورد ارزیابی قرار گرفته و طرح برتر نهایی انتخاب و معرفی می شود.
ا شهریور
مهلت ارسال طرح تکمیلی به همراه مستندات
نوآوران راه یافته به مرحله دوم تا این تاریخ فرصت خواهند داشت تا طرح تکمیلی خود را به همراه مستندات آزمایشگاهی مورد نیاز نظیر امکان سنجی و نمونه اولیه ارائه نمایند.
15 تیر
ارزیابی مرحله اول
در این تاریخ ارزیابی طرح ها به اتمام رسیده و برگزیدگان راه یافته به مرحله دوم چالش اعلام خواهند شد. ارزیابی ها در این مرحله بسته به صلاحدید داوران می تواند به صورت حضوری و یا غیر حضوری انجام شود.
20 اردیبهشت
مهلت ثبتنام
علاقمندان به شرکت در این چالش تا بیستم اردیبهشت ماه فرصت دارند تا نسبت به دریافت فرم طرح پیشنهادی و تکمیل آن و سپس ثبتنام و ارسال فرم طرح پیشنهادی خود اقدام نمایند.
جوایز
مرحله دوم
100 میلیون ریال
به طرح برتر نهایی که از سوی داوران انتخاب خواهد شد، تعلق می گیرد.
مرحله اول
20 میلیون ریال
به طرح های برگزیده مرحله اول برای تکمیل مستندات تعلق میگیرد.
حامیان این چالش

اخبار مرتبط
با حضور مدیرعامل شرکت کویرتایر و مدیر کارگروه صنعت و بازار ستاد نانو، مراسم تقدیر [...]
چهاردهمین چالش نوآوری نانو با همکاری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و با حمایت شرکت [...]
مرکز راهبردی فناوریهای همگرا با همکاری ستاد توسعه زیست فناوری برگزار میکند. [...]